De zeven voordelen van een intermediair inhuren

Bij Meestersgilde begrijpen wij dat het werven van personeel niet uw kernactiviteit is en dat u liever uw tijd besteedt aan mooie projecten. Zeker in deze banenmarkt kan het vinden van kwalitatief personeel erg tijdrovend zijn. Een intermediair neemt de werving en selectie van vakkrachten en UTA-professionals voor u uit handen en zoekt voor uw bedrijf passende kandidaten. U hoeft alleen de werkplek klaar te maken. Benieuwd of het inzetten van een recruiter ook interessant is voor uw bedrijf? Wij zetten de zeven belangrijkste voordelen van het inhuren van een intermediair op een rijtje.

1.      Recruiters werken tijdbesparend

Het eerste voordeel van het inhuren van een recruiter: het kan u als werkgever veel tijd besparen! U hoeft zich namelijk niet bezig te houden met het wervingsproces. Een intermediair neemt de volledige verantwoordelijkheid voor het screenen en selecteren van de kandidaten. U hoeft zich niet bezig te houden met de bijbehorende administratieve rompslomp en kunt u daardoor meer focussen op uw corebusiness.

2.      Ze hebben een groot netwerk

De kracht van een intermediair zit hem in zijn grote netwerk. Met name bureaus die al vele jaren actief zijn, hebben in de loop der tijd langdurige relaties opgedaan. Ze hebben daardoor kennis van bedrijfsculturen en kunnen snel schakelen. Ook kunnen intermediairs goed inschatten welk profiel en type kandidaat past binnen uw bedrijf.

3.      Naast tijd, bespaart u ook kosten

Naast dat u als werkgever minder tijd kwijt bent aan het inzetten van personeel, kan het inhuren van vakkrachten op flexibele basis ook kostenbesparend zijn. U betaalt veelal alleen voor de gewerkte uren. De meeste risico’s en regelingen liggen bij de intermediair, zoals ziekteverlof, vakantiegeld en pensioenregelingen.

4.      Intermediairs zorgen ervoor dat u flexibel bent

Intermediairs bieden werkgevers de flexibiliteit om snel extra personeel in te huren wanneer dat nodig is, bijvoorbeeld bij seizoensgebonden pieken in de vraag of bij grote projecten voor een bepaalde tijd. Bent u afhankelijk van een flexibele schil? Dan is personeel inhuren via een recruitmentbureau dé oplossing.

5.      Leer het personeel beter kennen

Intermediairs bieden werkgevers de mogelijkheid om een kandidaat binnen een proefperiode te leren kennen voordat ze hem of haar een vast contract aanbieden. Zo kan goed ingeschat worden of de kandidaat past bij de functie én de bedrijfscultuur.

6.      Recruiters investeren in personeel

De meeste recruiters investeren in hun kandidaten en personeel. Zo zorgen zij ervoor dat kandidaten op de juiste plek komen waar zij zich verder kunnen ontplooien. Daarnaast is een kwalitatief recruitment bureau VCU gecertificeerd en besteed het tijd en aandacht aan hun personeel. Dit uit zich onder andere door regelmatig contact en het aanbieden van cursussen.

7.      Betrokken bij ontwikkelingen in de recruitmentwereld

De recruitmentwereld is continu in ontwikkeling. Zeker in deze krappe arbeidsmarkt. Een recruiter is op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en tools om personeel te werven. Het steekt aandacht en tijd in het werven via o.a. jobboards en verschillende social mediakanalen. Het inrichten van social media kanalen en jobboards kost veel tijd en brengt bovendien hoge kosten met zich mee. Dit is daarom iets wat u beter kunt uitbesteden aan een intermediair.

Kortom: wanneer u een intermediair inhuurt, kiest u voor flexibiliteit, efficiëntie en kwaliteit. Dit maakt dat steeds meer bedrijven niet zelf zoeken naar nieuwe professionals, maar dit uitbesteden aan recruitmentbureaus zoals Meestersgilde.

Meestersgilde: u de opdracht, wij de vakkracht

Meestersgilde is sinds 2004 actief in het ter beschikking stellen van personeel in bouw en vastgoedonderhoud. Al jaren zijn wij dé intermediair tussen (UTA-)professionals en bedrijven in de bouw en het vastgoedonderhoud. Door met onze voeten in de klei te staan en onze persoonlijke aanpak, hebben wij kennis van verschillende bedrijfsculturen. Daardoor weten wij precies wat voor type personeel bij uw team past. Bovendien gaan wij altijd voor een duurzame match tussen organisatie en kandidaat. Dat geeft rust, zekerheid en vertrouwen!

Benieuwd welke professional of ervaren vakkracht wij met uw organisatie zullen matchen? Neem vandaag nog contact met ons op, wij gaan graag voor u aan de slag!