Scholingstraject Meestersgilde

Maandag 5 maart jl. startte Meestersgilde samen met Werk-Leerbedrijf Avres en SW Vastgoedverbetering op een oefenlocatie in Gorinchem een uniek schildersproject. Het ging hierbij om de training van een groep medewerkers uit de sociale werkvoorziening en mensen met een uitkering, waaronder enkele statushouders.

Het geheel duurt 5 weken, waarbij de deelnemers gedurende 4 dagen per week worden begeleid door een leermeester. De focus ligt op voorbereidende werkzaamheden. Daarnaast is er aandacht voor schildersvaktaal, communicatie op de werkvloer, werknemersvaardigheden en veiligheid. Door de opgedane vaardigheden maken deelnemers een vervolgstap richting een schildersopleiding op een niveau binnen bereik. Dat is een enorme winst in de ontwikkeling van mensen naar werk! Als Meestersgilde zijn we bijzonder enthousiast over de aanpak en de samenwerking binnen dit project tussen alle partijen. Binnenkort hopen we uitgebreider te publiceren over het project.

Social Return On Investment?!

De samenwerking voor dit project tussen Meestersgilde & SW Vastgoedverbetering is volledig gedreven uit de wens tot het leveren van een Maatschappelijke bijdrage (MVO). Desalniettemin kan de aanpak binnen dit project ook als inspiratiebron gebruikt worden wanneer u als aannemer te maken heeft/ krijgt met een zgn. Social Return On Investment (SROI) verplichting. Meestersgilde heeft contacten met diverse uitvoeringsinstanties van de Participatiewet en heeft inmiddels ervaring opgedaan met diverse projecten.  Wij delen onze ervaring en kennis graag met u!