Smits Vastgoedzorg over de kracht van Meestersgilde

Operationeel directeur René van der Bijl van Smits Vastgoedzorg weet niet beter of Meestersgilde is een gewaardeerde partner van het bedrijf. In de bijna zes jaar dat René werkzaam is bij Smits Vastgoedzorg, zorgt Meestersgilde ervoor dat het vastgoedonderhoudsbedrijf met het juiste vakpersoneel haar werkzaamheden kan uitvoeren.

Impact maken in de wijk met vakkrachten

Smits Vastgoedzorg is gespecialiseerd in het renoveren, transformeren en onderhouden van bestaand vastgoed. De onderneming heeft als doel impact te maken in de wijken, zodat bewoners trots zijn op hun woning. Momenteel houden ze zich veel bezig met de energietransitie en werkzaamheden die hierbij komen kijken, zoals het isoleren en installatietechnisch verbeteren van vastgoed. Het Rotterdamse bedrijf is trots ook een aantal iconen uit de Maasstad te onderhouden, zoals de Euromast, de SS Rotterdam en het hoofdkantoor van Unilever. Dit alles doen ze met vakbekwaam personeel, van onder andere Meestersgilde.

Een samenwerking om op te bouwen

De operationeel directeur heeft een goede indruk van Meestersgilde. ‘Mijn collega Erik (manager productie bij Smits Vastgoedzorg) en Meestersgilde hebben goed contact en bewaken samen de capaciteit en kwaliteit. Het grote voordeel van de jarenlange samenwerking is dat we kunnen voorspellen wanneer pieken in onze orderportefeuille te verwachten zijn. Hierdoor kunnen we drukke momenten met elkaar beheersen en voortijdig oplossen. Meestersgilde laat haar kracht zien door haar flexibiliteit en het meedenken in uitdagende situaties. Hierdoor weten we wat we aan elkaar hebben!’

Communicatie tussen de partijen

Erik en de accountmanager van Meestersgilde hebben wekelijks contact over operationele zaken. Daarnaast gaan beide partijen eens per jaar om de tafel om jaarafspraken te maken, te evalueren en toekomstplannen te maken. De volgende afspraak staat hiervoor al ingepland.

Verlengstuk als toekomstdoel

René geeft aan dat de samenwerking in de toekomst hoogstwaarschijnlijk geïntensiveerd zal worden en de partijen als verlengstuk van elkaar zullen opereren. ‘De samenwerking zal nóg belangrijker worden, om hoogwaardige vakkrachten aan het werk te krijgen. Smits heeft ook het doel om de kwaliteit te verhogen. We willen graag dat de medewerkers zich onderdeel gaan voelen van ons bedrijf en willen het ingeleende personeel als onze collega’s benaderen. Hierbij vinden we het belangrijk dat ze orde, veiligheid en netheid hoog in het vaandel hebben.’