De kracht van Meestersgilde volgens vakman Domingos

Na een lange tijd in de bouw te hebben gewerkt, was het voor Domingos tijd voor iets nieuws. Inmiddels werkt hij al een aantal jaar met veel plezier bij Meestersgilde. “Ik ben blij dat ik de stap heb gezet en bij Meestersgilde aan de slag ben gegaan. Mijn werk verveelt nooit en persoonlijk voel ik mij enorm gewaardeerd door Meestersgilde” aldus Domingos.

Alleskunner bij Meestersgilde

Wanneer een vakman aan de slag gaat voor Meestersgilde, wordt in eerste instantie altijd gekeken naar een functie en een opdrachtgever die echt bij de vakman passen. Domingos vertelt: “Vanuit mijn eerste gesprek met Meestersgilde kreeg ik direct het gevoel dat er echt naar mijn wensen geluisterd werd. Vanuit hier is het dan ook allemaal begonnen en heb ik het nu al een lange tijd naar mijn zin op verschillende opdrachten en projecten. Van schilderen krijg ik écht energie, helemaal wanneer dit bij een groot project is. Maar, dit is zeker niet het enige dat ik uitvoer. Zo behoren naast schilderen en lakken ook het kitwerk, betonreparatie en voegwerk tot mijn werkzaamheden. Ik durf dan ook wel te zeggen dat ik een echte allrounder ben!

De collega’s die het werk maken

Ongeacht of je zelfstandig te werk gaat, of samen met een team, het zijn de collega’s op de bouw die het werk maken. Dit is niet anders voor Domingos: “Op het project waar ik nu werkzaam ben, werken meer collega’s van Meestersgilde. Deze collega’s werken ook al een lange tijd vanuit Meestersgilde, waarbij ik met sommigen al vier jaar samenwerk. Zodoende bouw je echt samen een band op en weet je wat je aan elkaar hebt. Collega’s maken het werk leuk, dus daarom probeer ik altijd met iedereen goed te kunnen werken. Gelukkig denken de meeste daar net zo over en is de sfeer op de bouw altijd erg goed.”

Naast een goede verstandhouding met de collega’s op de bouw is de communicatie met de collega’s op kantoor ook van belang. Dit niet alleen om erachter te komen of de vakman echt op zijn plek zit, maar ook vragen te beantwoorden. Domingos vertelt verder: “Naast dat je de collega’s op het kantoor voor alle vragen kan bellen, komen zeook regelmatig langs op de bouw zelf. Juist dit stukje persoonlijke contact is voor mij van belang. Zo weten zij ook precies wat er speelt en of er problemen zijn die opgelost moeten worden. Mocht het zo zijn dat ik een keer iets nodig heb, dan wordt dit ook direct opgepakt en waar nodig opgelost.”

Ervaringen

Dat alles goed geregeld moet zijn voor de vakman, is voor Meestersgilde vanzelfsprekend. Zo wordt met de opdrachtgever besproken welk gereedschap nodig is en of er nog extra veiligheidsmaatregelen getroffen moeten worden. “Als vakman krijg je altijd het gereedschap dat jij nodig hebt voor het project waar je werkt. Op mijn huidige project is dit niet anders geweest, waardoor je weet dat jij ook gewoon goed aan de slag kan gaan. Wij lopen er dan ook altijd netjes bij, waarbij iedereen dezelfde mooie werkkleding draagt. Dit zorgt ook voor een echt team gevoel.” Op een bouwlocatie zijn ook de zo benoemde toolbox-meetings. Tijdens deze besprekingen worden veiligheidsmaatregelen besproken, zodat iedereen op de hoogte is van de maatregelen en er alles aan gedaan wordt om ongelukken te voorkomen. Domingos vertelt verder: “Naast de gebruikelijke toolboxmeeting, worden er ook inspecties uitgevoerd. Dit zorgt ervoor dat iedereen op de bouw scherp blijft en je ook echt kan vertrouwen dat alles veilig is. Dit is zeker op de grote projecten van belang.”

Doorgroeimogelijkheden

Ook bij Meestersgilde zijn er doorgroeimogelijkheden voor de vakman. Dit ligt uiteraard aan de werkervaring en de beschikbare functies. Domingos vertelt hierover: “Toen ik bij Meestersgilde in dienste trede, ben ik begonnen als Schilder. Nu heb ik al een aantal jaren ervaring en heb ik mijzelf kunnen bewijzen bij de opdrachtgever en projecten waar ik gewerkt heb. Zodoende dat ik nu ook mag optreden als voorman op de bouw. Dit toont het vertrouwen aan tussen mij, Meestersgilde en uiteraard de opdrachtgever.” Maar, ongeacht de functie of de doorgroeimogelijkheden is het natuurlijk wel van belang dat de vakman met veel plezier naar zijn werk gaat. Domingos vertelt: “En dit doe ik zeker. Elke dag ga ik met veel plezier naar het werk toe en kom ik met een glimlach weer thuis. Zoals ik al zei krijg ik echt energie van het schilderen, maar ook van het vertrouwen dat Meestersgilde mij geeft.”