De kracht van Meestersgilde volgens vakman Jermen

Met meer dan twintig jaar ervaring op zak, was Jermen Promes op zoek naar een nieuwe uitdaging. Inmiddels werkt hij al een jaar met veel plezier bij Meestersgilde als Betonreparateur. “Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging in het beton en kwam uiteindelijk in contact met Meestersgilde. Er werd goed geluisterd naar de wensen die ik had en was positief verrast door het werk dat zij mij aanboden. Het werk als Betonreparateur verveelt nooit. Ik zou werken bij Meestersgilde dan ook eenieder ander aanraden.”

Goed geregeld voor de vakman

Wanneer een vakman in gesprek komt met Meestersgilde, wordt in eerste instantie altijd gekeken naar zijn/haar kennis en kunde. Vervolgens zoekt Meestersgilde een passende functie en opdrachtgever. Jermen vertelt: “Via het internet kwam ik in mijn zoektocht naar een nieuwe functie terecht bij Meestersgilde. Vanaf het eerste telefoongesprek had ik direct het gevoel dat ik met een fijn bedrijf te maken had. Zo zijn zij op zoek gegaan naar een functie en opdrachtgever die écht bij mij past. Nu werk ik al een jaar op een heel mooi project, waar ik het écht naar mijn zin heb.”

Naast goed contact bij de opstart van een vakman, zoekt Meestersgilde ook tussentijds contact met hun medewerkers. Zodoende weet men of de vakman op zijn plek zit in de functie die voor hem gevonden is. Ook krijgt de vakman tijdens deze contactmomenten de kans om vragen te stellen en eventuele problemen te signaleren.  “Het contact verloopt via Maarten, waar ik zeer tevreden over ben. Als ik start met een klus heb ik beschikking tot alle gereedschappen die daarvoor nodig zijn. Ook is het facilitair goed geregeld. Mocht ik toch iets anders nodig hebben, kan ik dat altijd vragen,” aldus Jermen.

Het werk dat het leuk maakt

Momenteel is Jermen als Betonreparateur te vinden bij een flatrenovatie. Op dit project wordt de betonschade bij de balkons en de gevel herstelt en worden de vloeren voorzien van een nieuwe coating. Jermen vertelt hierover: “Dagelijks houd ik mij hier bezig met het betonwerk. Dit werkt varieert wel, waardoor het ook echt leuk blijft. Want de ene dag ben je bezig met het storten van het beton, waar je de andere dag bezig bent met tunnelen en afwerken. Niet geheel zonder risico, want deze werkzaamheden bevinden zich op hoogte. Dit betekent dat ik, en mijn collega’s, vanuit de hangbak te werk gaan.”

Ondanks risico’s welke bij het werk komen kijken, zou Jermen geen andere functie willen. “Ik vind het erg mooi om schade te herstellen en dit tot een kwalitatief goed resultaat te brengen. Pas wanneer de opdrachtgever tevreden is, dan ben ik dat ook!”

De werkvloer

Dat werken op hoogte risico’s met zich meebrengt, is vanzelfsprekend. Om ervoor te zorgen dat iedereen op de hoogte is van de veiligheidsmaatregelen, houdt Meestersgilde de zogeheten ‘toolbox meeting’. Jermen deelt: “Deze meeting is voor mij en mijn collega’s echt van belang. Veiligheid staat namelijk altijd op één. Naast deze meeting, voeren wij ook inspecties uit. Hierdoor merk je ook dat iedereen scherp blijft en je er ook op kan vertrouwen dat alles veilig is.”

Tijdens deze momenten op de werkvloer is er ook ruimte om andere zaken te bespreken. “Iedereen heeft verschillende ideeën over hoe wij veiligheid kunnen waarborgen, maar ook hoe we werkzaamheden moeten uitvoeren. Het is erg fijn dat er dit soort momenten zijn om te overleggen welk idee het best past bij het project en de werkzaamheden. Uiteindelijk doe je het allemaal samen als één team. Dat zie je ook terug in hoe wij met elkaar omgaan en klaar staan voor elkaar. Wij kunnen het erg goed onderling vinden en zijn ook direct in de communicatie naar elkaar.”

Ervaring

Inmiddels is Jermen al een jaar werkzaam voor Meestersgilde en als het aan hem ligt, zal hij dit ook nog wel even blijven. “Ik zit echt op mijn plek bij dit project en bij Meestersgilde. Naast het goede contact binnen Meestersgilde en de opdrachtgever, is alles ook goed geregeld voor mij. Dat vind ik erg fijn. Zo kan ik mij na het werk, focussen op mijn gezin en mijn passie: muziek maken.”