Meestersgilde draagt bij aan project Bridge the Gap

Bij Meestersgilde zijn we trots een bijdrage te hebben geleverd aan het project Bridge the Gap. Dit project biedt mensen met onontdekte talenten de gelegenheid om deel te nemen aan het arbeidsproces. De Schilders DOE dag in Den Haag was onderdeel van het project, waar Meestersgilde ook vertegenwoordigd was.

Het gat overbruggen met Bridge the Gap

Bridge the Gap is een initiatief van diverse bedrijven en instanties binnen de bouw- en vastgoedonderhoud. Zo werken bijvoorbeeld woningcorporatie Hof Wonen (voorheen Vestia), Staedion, Haag Wonen, Den Haag werkt, het UWV, schildersopleiding ROC Mondriaan, Coen Hagendoorn Bouwgroep, vastgoedonderhoudsbedrijf HEKO, Weijman, Claasen Coatings en intermediair Meestersgilde mee. In deze samenwerking hebben de betrokken partijen samen een opleidingsmodule opgericht, om mensen met verborgen talenten op te leiden tot vakkracht in het vastgoedonderhoud.

De opleidingsmodule omvat praktijkonderwijs over bijvoorbeeld schildertechniek en oppervlakte behandeling. Naast praktijkonderwijs krijgen de studenten ook vormingsonderwijs, zoals Nederlandse taal, samenwerken en klantgerichtheid. Tot slot leren ze ook hoe ze grip krijgen op hun geld en krijgen ze onderwijs over financiële zaken. Binnen zeven weken worden zij op deze manier klaargestoomd om deel te nemen aan de arbeidsmarkt.

Meestersgilde aanwezig op Schilders DOE dag

Om de doelgroep te enthousiasmeren, is er door alle betrokken partijen een DOE dag georganiseerd. Tijdens deze dag, op donderdag 11 mei in Den Haag, konden geïnteresseerden deelnemen aan allerlei workshops, zoals steigers bouwen, schuren, schilderen en houtrot repareren. De dag had een geslaagde opkomst en zorgde voor enthousiaste bezoekers, zoals te zien is in deze video: https://www.youtube.com/watch?v=6umYQS-fYzI

Een derde van de bezoekers wordt student

Ongeveer een derde van het aantal bezoekers heeft zich ingeschreven voor de opleidingsmodule van Bridge the Gap en zullen binnenkort, na goed afronden van de opleiding, aan de slag gaan als schilder, houtrotsaneerder of een andere functie krijgen binnen de bouw- en het vastgoedonderhoud. Op deze manier heeft Meestersgilde met alle partijen werkgelegenheid gecreëerd voor een doelgroep met (on)ontdekte talenten. Al met al kan gesproken worden van een succesvol project, wat zeker voor herhaling vatbaar is!

Meestersgilde; de intermediair voor professionals in de bouw en het vastgoedonderhoud

Vanaf 2004 zijn wij dé specialist in het projectmatig ter beschikking stellen van professionals in de bouw en het vastgoedonderhoud, zoals schilders, houtrotreparateurs en timmerlieden. Onze opdrachtgevers zijn toonaangevende bedrijven binnen de branche. Ga je bij Meestersgilde aan de slag, dan heb je uitzicht op een vaste baan bij één van onze opdrachtgevers! Bekijken welke functie bij jou past? Zie hier onze vacatures: https://www.meestersgilde.nl/vacatures/