Jaco haalt zijn hbo diploma HRM bij Meestersgilde

Onlangs heeft Jaco, accountmanager op de vestiging in Hoofddorp, zijn HRM diploma gehaald. Onder het genot van een kop koffie blikt hij terug op zijn loopbaan bij Meestersgilde, vertelt hij over zijn ervaring met zijn HRM studie en denkt hij na over de toekomst bij Meestergilde.

Loopbaan bij Meestersgilde

‘’Ik kwam als stagiair bij Meestersgilde binnen. Na een jaar stage lopen, ben ik twee jaar BBL gaan doen. Dat betekende: werken en leren tegelijk!’’ Na zijn Mbo opleiding is Jaco fulltime aan de slag gegaan bij Meestersgilde. Toch begon het weer te kriebelen. ‘’Ik wilde weer verder leren. Toen ben ik HRM gaan studeren.’’ Een Hbo opleiding aan de Hogeschool van Utrecht, waar hij twee dagen per maand les kreeg, vier jaar lang. Het werd een intensieve tijd, maar ook een periode waar hij met veel plezier op terugkijkt!

Meestersgilde steunt HRM opleiding

‘’Waarom een HRM opleiding?” Ik wilde een studie doen die in lijn was met mijn werk bij Meestersgilde, maar wel specifieker dan bedrijfskunde.’’ Jaco vertelt verder: ‘’Ik kreeg van Meestersgilde alle vrijheid en mogelijkheid om mijn opleiding goed af te ronden. Zo kreeg ik bijvoorbeeld vrijdagmiddag vrij om mijn opdrachten te maken.’’ Voor zijn studie heeft Jaco onderzoek gedaan naar de strategische personeelsplanning van uitzendkrachten. Tijdens zijn opleiding heeft Jan (Operationeel Manager bij Meestersgilde) hem hierbij goed gesteund als projectleider. Nu hij zijn diploma heeft behaald, is het tijd om zijn onderzoeksresultaten in de praktijk te brengen. ‘’Er zijn binnen een organisatie altijd verbeterpunten op het gebied van HRM te noemen. Zo ook bij Meestersgilde. Daarom wil ik mij in de toekomst bezig houden met de uitkomsten van het onderzoek.’’

Tip van Jaco

Studeren tijdens je werk raadt Jaco iedereen aan. Waarom? ‘’Een cursus geeft vernieuwing. Nieuwe ideeën, nieuwe methodes en het kan helpen tegen de sleur van het alledaagse werk.’’ Het is voor de werkgever belangrijk om na de cursus of opleiding goede opvolging te geven, zodat de opgedane kennis ook wordt toegepast in de praktijk.

Toekomst bij Meestersgilde

Op het kantoor van Meestersgilde in Hoofddorp liggen mooie toekomstplannen klaar. ‘’Er is veel werk te doen! We willen verder uitbreiden in de bouwbranche. Daarom zijn we ook op zoek naar een nieuwe accountmanager.  Jaco vertelt dat de nieuwe accountmanager terecht komt in een jong en gezellig team, met een open en relaxte sfeer. Waarom iemand zou willen solliciteren? ‘’Je krijgt bij Meestersgilde veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Daar tegenover krijg je veel verantwoordelijkheid en wordt er initiatief van je gevraagd.’’ Werken bij Meestersgilde betekent dat je een veelzijdige functie krijgt. ‘’Het werk bestaat uit veel verschillende onderdelen. Je werft vaklieden én opdrachtgevers, je voert intake gesprekken, maakt vacatures en onderhoudt het personeels- en klantcontact. Je krijgt dus het hele pakket!’’

Aan de slag bij Meestersgilde?

Enthousiast geworden en wil jij net als Jaco ook aan de slag als accountmanager bij Meestersgilde? Lees dan onze vacature en solliciteer! We komen graag met jou in contact.