Accountmanager Jaco over Meestersgilde

Hij begon ooit als stagiair en is inmiddels Senior Accountmanager. Jaco Hotting werkt ondertussen al jaren met veel plezier bij Meestersgilde. “Meestersgilde heeft veel vertrouwen in hun medewerkers en biedt hen veel vrijheid. Heb je bepaalde ambities? Dan wil Meestersgilde daar graag in meedenken en je de kansen bieden. Dat is denk ik ook de reden waarom mensen lang voor Meestersgilde blijven werken.”

 

Even voorstellen

“Ik werk als accountmanager op de vestiging in Hoofddorp. Mijn werk is goed onder te verdelen in twee onderdelen. Enerzijds contact houden met onze klanten en anderzijds het werven en het contacthouden met kandidaten en werknemers.” Jaco werkt inmiddels al zeven jaar bij Meestersgilde en heeft daardoor al langere tijd contact met diverse klanten. “In de loop der tijd is het klantencontact alleen maar intensiever geworden door de langdurige relaties.” aldus Jaco.

 

Ervaren accountmanager

Na zeven jaar werken als accountmanager kent hij het bedrijf goed en heeft hij de kneepjes van het vak goed onder de knie. Hoewel hij zelf iedere dag nog leert, zet hij zijn ervaring ook in om anderen iets bij te leren. Zo vertelt Jaco: “Wanneer collega’s aan mij vragen hoe ik bepaalde situaties aanpak, dan leg ik dat graag uit. Ons werk is erg divers, waardoor je vanzelf allerlei nieuwe situaties tegenkomt.”

In de praktijk kan je veel leren, maar volgens Jaco zijn er een aantal eigenschappen die je écht nodig hebt in de recruitmentbranche. “Je moet flexibel zijn, snel kunnen schakelen én een beetje stressbestendigheid is ook geen overbodige luxe. Er zullen altijd mensen zijn die aan alle kanten wat van je willen. Daar moet je tegen kunnen.” Jaco weet ook dat je binnen dit vak niet over je heen moet laten lopen. “Het is ook belangrijk dat je je eigen doelen nastreeft en dicht bij jezelf blijft.”

 

Een hecht team

Jaco werkt zelfstandig vanuit de vestiging in Hoofddorp. Wel heeft hij een team om zich heen waar hij mee kan sparren. “Je bent verantwoordelijk voor een aantal klanten en hebt dagelijks overleg met je team om de klanten zo goed mogelijk te helpen. De lijntjes binnen het team zijn kort en er is een hechte band tussen de collega’s. Naast het harde werken wordt er dagelijks ook genoeg gelachen!“, aldus Jaco.”

 

Mensenwerk

Als accountmanager is Jaco constant bezig met de juiste mensen koppelen aan de juiste klant. “Het mooie is dat je een band met hen opbouwt. Het is écht mensenwerk en dat geeft mij veel voldoening.”

 

Wil jij ook aan de slag als accountmanager bij Meestersgilde? Stuur ons dan snel een berichtje! We komen graag met jou in contact.